Vår månadsbudget

Vi är 4 st i vår familj - 2 vuxna och 2 barn under 5 år.
Vi bor i en större villa på strax över 200 kvadrat.
Vi har 2 st halvnya bilar (tillverkade efter 2010)

I månadsbudgeten så räknar jag med allt vi gör av med för att leva våra vanliga liv. Det är inte medräknat sällanköpsvaror, husunderhåll, renoveringar eller kläder för oss vuxna. I barnens budget ingår allt, eftersom de växer så är det ett måste att köpa kläder till dem, det är det inte för oss vuxna.

Här är vår månadsbudget (genomsnitt):
Sophantering - 261 kr/månad
Sotning - 26 kr/månad
Vatten & avlopp - 432 kr/mån
El - 1583 kr/månad
Internet - 279 kr/månad
Mobiltelefoner 2 st abonnemang - 210 kr/månad
Radiotjänst - 173 kr/månad
Hemförsäkring - 243 kr/månad
A-kassa 1 person - 95 kr/månad
Mat - 5000 kr/månad
Barn 1 (förskola, hygien och diverse saker) - 2000 kr
Barn 2 (förskola, hygien och diverse saker) - 2000 kr

Bilförsäkring Bil 1 - 342 kr
Bilförsäkring Bil 2 - 304 kr
Bilskatt Bil 1 - 174 kr
Bilskatt Bil 2 - 256 kr
Bensin Bil 1 - 1000 kr
Bensin Bil 2 - 1700 kr
Besiktning Bil 1 - 25 kr
Besiktning Bil 2 - 25 kr

Totalt 16.129 kr/månad

Jag har gått igenom budgeten många gånger för att ta bort onödiga utgifter och sänka kostnaderna som är kvar. Matkontot är inte riktigt slimmat, eftersom vi äter snabbmat lite då och då och gillar att köpa ekologiskt, men det tycker jag det är värt.

Hur mycket pengar behövs för att ditt liv ska gå runt en normal månad?

4 kommentarer:

 1. Tjenare!

  Imponerande budget. Hur gör ni för att främst hålla nere kostnaderna på försäkring till er villa? Är även nyfiken på var man kan hitta två schyssta mobilabonnemang för 210:- i månaden.

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för kommentaren och komplimangen. En förklaring till låg kostnad är såklart att vi inte har några lån, skulle vi räkna med "alternativkostnaden" för vad vi kunde fått om vi har pengarna någon annanstans än i huset så blir det såklart klart högre... =/

   Jag vet faktiskt inte hur vi kan få så låg försäkring, den är klart lägre än när jag själv går ut på jämförelsesidor och jämför. Har haft den väldigt länge och den har alltid varit relativt låg. Men det jag gjort på senare år när jag har blivit med medveten om att pressa priserna är att jag har:

   1. Lagt över lönekonto till Länsförsäkringar(som är försäkringsbolaget), så att vi blir guldkund och får 20% rabatt på alla försäkringar (även bilar).

   2. Sänkt lösöresförsäkringen så den inte ligger onödigt högt. Vi har inte några värdefulla saker alls faktiskt.

   3. Vi har inga extra försäkringar, har aldrig försäkrat mig mot saker som jag klarar av att hantera själv. Alltså bara bil och villaförsäkring.

   När det kommer till mobilabbonemanget så kör vi på Vimla (du kan läsa mer under "Billig mobilräkning" uppe till höger). Ena abbonemanget kostar 140 kr och då är det fria samtal och 1 GB data och andra kostar 70 kr och det är 60 samtal och 1 GB data. Det fina är att samtalen och datan sparas mellan månaderna vilket för att det byggs upp ett buffert om man normalt ligger lite under maxförbrukning.

   Normalt är 149 kr för fria samtal eller 99 kr för 60 st samtal och registrerar du dig via min länk så får vi båda 10 kr rabatt/månad.

   MVH

   Radera
  2. Tjenixen och tusen tack för svaren. Vimla hade jag aldrig ens hört talas om så det ska jag verkligen ta mig en titt på.

   Just försäkringsbiten tror jag vi skulle kunna jobba endel på. Tror det finns både det ena och det andra som ligger och skvalpar till ingen nytta.

   MvH Pengaregn

   Radera
  3. Ja, jag kan verkligen rekommendera att göra en budget över alla fasta utgifter och sen försöka ta bort utgifter eller sänka dem. Man kan sänka nästan alla utgifter.

   MVH

   Radera