Min investeringsstrategi

Här ska jag skriva om min strategi för att placera pengar på börsen. Denna sidan får växa fram

Investera bara i bolag som delar ut pengar.

Varför? När jag får en utdelning oavsett om kursen går upp eller ner så behöver jag inte bry mig lika mycket i en börskrasch. Jag är inte intresserad av att ta ut mina pengar från börsen, jag är bara intresserad av avkastningen.

Investera bara i aktier där det finns i bra historik

Varför? Eftersom jag vill kunna få en avkastning även i en börskrasch. Helst ska det finnas historik som visar att bolaget har gått med vinst även under den senaste börskraschen.

Investera i så många innehav att varje innehav står för obetydlig del av kapitalet.

Varför? Det går inte att veta vad som händer i framtiden, ingen kan det. Så även det bolaget jag tror mest på kan gå dåligt av någon anledning jag varken kan känna till eller göra något åt. Enda sättet att skydda sig mot detta tror jag är att ha så många aktier att det inte spelar någon roll hur ett enskilt innehav presterar. Mitt sikte är på 100 st olika innehav, vilket ger 1% av kapitalet i varje innehav. Då kan ett innehav bli värt 0 kronor utan att det påverkar mer än en vanlig upp eller nedgång på börsen.

Bara köpa, aldrig sälja

Varför? Pengarna jag sätter in på börsen är pengar jag inte behöver använda. Jag vill att mitt kapital ska växa och när det vuxit tillräckligt stort så ska jag kunna leva på avkastningen bara. Att försöka tajma marknaden genom att köpa billigt och sälja dyrt är dömt att misslyckas.

Jag kan sälja ett innehav om jag hittar något annat som jag hellre vill ha. Jag ska ligga på 100 st innehav och då måste jag sälja det jag tror minst på om jag vill ha något nytt.

Investera kontinuerligt för att undvika fel inköpspris.

Varför? Det går som sagt inte att veta när något är billigt förrän efteråt. Ibland känns det dyrt, men ändå går priset upp och ibland känns det billigt men ändå går priset ner. Det går inte att veta, det är för många faktorer som spelar in som man omöjligt kan veta. Då väljer jag att köpa hela tiden för små summor istället för att få ett medel-bra pris. Inte bästa avkastningen, men inte heller sämsta. Det räcker gott att få mellan 5-10% årligen i snitt/år under en livstid.

Undrar du över något eller inte håller med? Skriv gärna dina tankar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar