Billig mobilräkning

Mobilräkningen är en typisk månadsräkning som jag brukar bli chockad över när jag ser vad andra folk betalar. Eftersom man ganska lätt kan spara mycket pengar varje månad på just mobilräkningen så är den väldigt viktigt att se över.

I ett tidigare inlägg så skrev jag om hur mycket pengar man får ihop under ett arbetsliv genom att spara bara 100 kronor i månaden extra, det är rätt otroligt. Läs om det här om du inte redan gjort det: http://mrhundraprocent.blogspot.se/2016/04/vinsten-med-att-skaffa-sig-goda.html

Så, sitter du med en mobilräkning på 500 kronor per månad ska du verkligen se till att läsa vidare. Mobilräkningen ska inte behöva hamna över 150 kr per månad i dagsläget.

Min mobilräkning ligger just nu på 70 kr per månad. Då har jag 60 st samtal per månad (hur långa som helst), obegränsat med SMS (600 st per månad) och 1 GB surf per månad. Det bästa med just mitt abonnemang är att potten för samtal, SMS och surf sparas vidare om man inte använder allt. Min surf är just nu t.ex. uppe i 9 GB, eftersom jag sällan använder hela surfen.

Jag kör med en mobiloperatör som heter Vimla!, vilket är Telenors billighets-bolag. Mitt abonnemang kostar normalt 100 kr per månad. Man kan även betala 150 kr per månad om man vill ha helt fria samtal och SMS. Om man sedan använder min länk när man tecknar sitt abonnemang så får du 10 kr i rabatt per månad. Även jag får 10 kr rabatt i månaden på mitt abonnemang, så det är alltså WIN-WIN för oss om du använder min länk.

Att det dessutom endast är 1 månads uppsägningstid gjorde i alla fall att jag kände mig trygg att testa och det har fungerat mycket bra.

Här är länken för att registrera dig:
https://vimla.se/?201501281038278754

Men, nu glömmer jag väl något, en stor del av månadskostnaden är väl avbetalning för mobilen? Ska man slänga ut massa tusen på en mobil istället?

NEJ!, det ska man inte göra. Verkligen inte. Köp en begagnad istället. Ja, jag menar allvar, sök på blocket, finns mängder med mobiler som folk betalade dyra pengar för när de var nya. Idag kan du köpa dem betydligt billigare.

Visst det är en känsla med en ny mobil, men hur länge är den ny? När du haft den i några veckor så känns den lika begagnad som en fräsch mobil från blocket.

Visst, du kan inte få den allra senaste, men måste du verkligen det? Den var ett teknologiskt underverk för 2 år sedan och då dög den, så varför duger den inte idag längre?

Dessutom så är det inte jättekul att ha en mobil för många tusen och tappa den så glaset spricker eller ännu värre i toalettstolen. När det händer är du glad att du inte sitter fast med en dyr avbetalning på 2 år för en mobil som är trasig.

Mitt senaste mobilköp på blocket var en Nexus 5. Mycket bra mobil som räcker för de flesta. Kostar cirka 3000 kr ny och jag betalade 800 kr för min som var i fint skick. Ett nytt skal och ett glasskydd för skärmen så kom jag upp i 1000 kr och den kändes som ny igen.

Ett tips är att inte ha för bråttom. Välj vilken eller vilka mobiler du kan tänka dig och lägg in en bevakning. Sen är det bara att vänta tills rätt mobil dyker upp till rätt pris i närheten av dig.

(Glöm inte att aldrig betala i förskott på Blocket, mobiltelefoner är en typisk vara som folk blåser dig på. Hämta den personligen och betala med Swish istället)


2 kommentarer:

 1. Hur ser täckningen ut med Vimla?

  Jag vet inte var i landet du bor men jag bor inte i någon av våra tre största städer så det är viktigt för min del att det funkar bra även i andra delar av landet.

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vimla är Telenors billighets-abonnemang, så det är exakt samma täckning som Telenor. Sen delar väl Telenor och Tele2 på både 4G och 2G-näten. Alla operatörer har ju i princip teckning, förutom TRE då, som har sämst enligt mig - eftersom de helt saknar 2G nät att falla tillbaka på...

   Men de har ju bara 1 månads uppsägning, så det är lätt att ångra sig =)

   MVH

   Radera